Eligija Nielsens billeder

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ELIGIJA NIELSEN (f. 1966) bor og arbejder i Nykøbing F
Jeg flyttede med min mand fra Amager til Sundby (Nykøbing F) på Lolland for 10 år siden, både på grund af min mands arbejde, og at min kroniske hjertesygdom krævede mindre stress, hvorfor et skifte fra storbyens hektiske dag-ligdag til Lolland-Falsters smukke natur syntes at være den bedste løsning. Min opgave var først og fremmest at finde ud af, hvad jeg kunne lave uden at forværre min helbredstilstand, samt finde en ny daglig rytme. I dag arbejder jeg i kommunens natur- og miljøafdeling, og i min fritid maler jeg, samt går ture i naturen.
Jeg er vokset op på landet, tæt på Østersøen, bare på den østlige side. Det var også på Vilnius Universitet i Litauen jeg tog en naturvidenskabs-uddannelse, hvilket jo senere kom til at passe godt ind i vores liv på Lolland-Falster. Dengang havde mine hobbyer ikke så meget med billedkunst at gøre. Jeg gik i musikskole, var med i et folkemusik-ensemble, og var meget optaget af mange sportsgrene på trods af hjertelægens advarsel om forsigtighed.
Men at male blev min fritidsinteresse. Jeg har altid været meget tæt på kunst – min far er selvlært landskabsmaler – når han ikke passer landbrug og dyrene. Jeg beundrede ham mange gange mens han malede, hvor han på magisk vis med sine pensler plantede skove og birketræer, byggede gamle huse og broer, og lagde vandløb med søer. Jeg har lært mest fra min far, selvom der er mange i min fars familie, der har kunst som levebrød. Nu lærer jeg konstant noget nyt fra alt, der fanger min opmærksomhed, hvad enten det er i naturen, noget jeg ser på nettet, personer jeg kender eller møder.
For ca. 1 år siden udstillede jeg for første gang, og fra både den og de følgende udstillinger fik jeg positive kommenta-rer. Det som giver mig mest, og er den drivende energi for mig, er når andre kan godt lide og gerne vil have mine ma-lerier. Kritik er dog lige så værdifuld for mig, for det hjælper mig til at blive bedre, selvom jeg selv er den største kri-tikker af mine malerier.
I starten brugte jeg mest akrylfarve til mine malerier, men jeg er også meget betaget af oliefarve, og de muligheder den giver. Penslen og spartlens forskelligheder tiltaler mig også, selvom fingrene til tider bliver brugt. Ligesom jeg kan lide at bruge flere materialer i mine malerier, kan jeg lide at male forskellige motiver, fra landskaber og blomster til mere abstrakte motiver.
Lolland-