Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Anette Højbjergs billeder og fotografier i Lærerforeningens lokaler på Gartnervænget 4,

august 14, 2017 @ 3:30 am - oktober 14, 2017 @ 4:30 pm

Fernisering mandag den 14. august 2017 kl. 15.30 – 16.30

 

Anette Højbjerg, født 1972

Billedkunstner og fotograf.

Jeg er født og opvokset i Vendsyssel. Jeg flyttede til dejlige Lolland i 2008, da jeg blev forelsket i den skønneste landmand og efte-hånden er jeg blevet mere og mere forelsket i naturen, de søde mennesker på både Lolland og Falster og ikke mindst de vidunderlige tiltag, der blomstrer op alle steder på de dejlige øer.

Jeg er uddannet lærer ved Hjørring Seminarium i 1996 og har bl.a. billedkunst som linjefag. Min tilværelse har altid været præget af kreativitet på den ene eller anden måde. Dette kommer fra min onkel Erik, der som meget ung drog til København og tog en uddannelse på kunstakademiet. Onkel Erik sagde ofte til mig, når vi tegnede og malede, at jeg skulle gøre mine kreative evner til en DEL af mit arbejde. Det forstod jeg jo ikke helt som yngre, men senere forstod jeg det. Onkel Erik formåede ikke at “brænde igennem” som fuldtidskunster, hvilket var hans største ønske. Han håbede, at jeg ikke ville ende som han gjorde – at leve i en lille kælderlejlighed med fugt og med store grublerier mht. økonomi m.m.

Så jeg tog min lærereksamen – inkl. billedkunst – og praktiserede min kunst ved siden af. Med tiden kom også fotografering ind som en kreativ del af min kunstpraksis.

I dag er jeg på deltid som lærer og jeg har mit eget fotograffirma – hvor jeg mestendels tager fotos for andre ved forskellige livsbegivenheder, kreativ fotografering til virksomheder mht. branding samt portrætbilleder. I min sparsomme fritid bliver det til lidt makrofotografering af insekter, blomster eller landskaber – eller det, der nu krydser min vej.

Når der er tid til overs – svinger jeg spartlen/penslen og kreerer malerier, der primært giver beskueren en følelse eller en forundring – det, der ikke ses, men føles.

Alle er velkomne.

 

Detaljer

Start:
august 14, 2017 @ 3:30 am
Slut:
oktober 14, 2017 @ 4:30 pm